П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Травня 2012

В РАЙОНІ НАРАХУВАЛИ ЩЕ ОДНУ СОТНЮ

КОЦЮБИНСЬКАКам’янецький край збагатився ще однією довгожителькою. Сотню років накувала зозуля 4 травня Ользі КОЦЮБИНСЬКІЙ, жительці с.Гуменці.

Народилася Ольга Гаврилівна в с.Ко­лубаївці та після одруження переїхала жити і працювати в с.Гуменці, де живе й досі зі своїми далекими родичами в сім’ї Станіслава ГУЖАЛЬСЬКОГО. Люди такого віку чимало бачили в житті, та от картинки ці зазвичай не кольорові, а чорно-білі. Війна, післявоєнні злидні, важка праця в колгоспі – все це ламає багатьох, і лише одиниць загартовує й дарує сотні років життя. 

Під час Другої світової нашу ювілярку забрали до Німеччини, де вона працювала на авіаційному заводі. Після війни Ольга Гаврилівна повернулася додому, аби трудитися на колгоспних ланах рідної, тепер уже віль­ної Батьків­щини. Сидіти вдома склавши руки не вміла ніколи, тому після пенсії влашту­валася сторожем у місц­евому магазині. 

Сусіди кажуть, що ювілярка зав­жди від­значалася надзвичайною добротою і чуйністю. Напевне, тому й дожила до ста літ.

Привітати довгожительку приїхала заступник голови РДА Ніна ФАБІЯН­СЬКА. Вона вручила іменинниці грамоту Президента України і разом із сільським головою Інною АБДУЛ­КАДИРОВОЮ презентувала цінні подарунки. А місцеві школярі та пра­цівники сільської ради влаштували Ользі Гаврилівні справжній концерт, адже сторічний ювілей – велике свято, і гуляти його потрібно всім селом.