П'ятница, 29 Березня 2024 р.
6 Липня 2012

КУПАЙТЕСЬ ТАК, ЩОБ НЕ ВТОПИТИСЯ

З початку 2012 р. в річках та ставках району втопилося 5 людей. Трагічні випадки сталися в селах Чабанівка, Слобідка-Рихтівська, Крушанівка, Пудлівці та Велика Слобідка. 

Найчастіше причиною загибелі стає купання в нетверезому стані, а також відпочинок у невстановлених і необладнаних для цього місцях. Тому на виконання наказу МНС «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» інспектори Держ­техногенбезпеки нещодавно провели рейди місцями відпочинку на воді. На сьогодні чинним вимогам відповідають лише 3 об’єкти: база відпочинку «Смотрич» у с.Устя (ПАТ «Електрон»), «Дністровська Рів’єра» в с.Велика Слобідка і табір «Бакота» в с.Гораївка (громадська організація «Діти – майбутнє Поділля»).

Інформуємо та застерігаємо кам’янчан: відпочиваючи на воді, пам’ятайте про безпеку! Купатися можна в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше як +18°С, а повітря – не нижче як +24°С. Не варто заходити у воду в незнайомому місці, напідпитку та плавати наодинці. Уникайте води зі швидкою течією, а купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки чи дерева. Заходьте у воду неспішно та обережно. Особливо наголошуємо – слідкуйте за дітьми! 

Віктор КЛЮС, начальник сектору наглядово-профілактичної діяльності по Кам’янець-Подільському району при Управлінні Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області, майор служби цивільного захисту.