Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Серпня 2012

В ОРИНИНІ СМАЖИЛИ ЯЙЦЯ В 10 РУК

Василь Ядуха разом з орининцями запалює газовий факелОрининці чекали блакитного вогника понад 20 років. Активні роботи з газифікації села почалися ще 1991 р., однак фінішували вони лише 21 серпня 2012 р. 

Подія стала справжнім святом для місцевих жителів, котрі майже всім селом зібрались, аби побачити урочисте запалення газового факела. Адже, зважаючи на невдалі спроби впродовж багатьох років забезпечити Орининський напрямок блакитним паливом, ніхто не вірив у те, що в селі колись смажитимуть яєчню на газовій плиті. 

Першою в хибності цієї думки переконалась Людмила ВИШНЕВСЬКА, в домі якої в десять рук смажили яйця губернатор Хмельниччини Василь ЯДУХА, депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова райради Іван РОМАНЧУК і сільський голова Ірина КОРЖЕНКО.

На будівництво цього газопроводу НАК «Нафтогаз» виділив 12,3 млн.грн. Місцеві жителі зібрали 2 млн. 208 тис.грн. В результаті, з 968 сільських дворів підключено 675. На черзі ще п’ять сіл – Привороття, Завалля, Рихта, Слобідка-Рихтівська, Кадиївці. Прискореними темпами ведеться газифікація і в Староушицькому напрямку.