Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Жовтня 2012

СІЛЬСЬКІ ГОЛОВИ БЛОКУЮТЬ ЮРИСТІВ

Вже понад місяць «захисники села» з безкоштовними юридичними консультаціями гастролюють нашим районом (детальніше див. «ПОДОЛЯНИН» від 14 вересня). Однак не скрізь їх приймають із хлібом-сіллю.

*- В села ми їздимо за графіком. І єдина наша мета – підтримати селян, щоб вони знали свої права та отримали інформацію про інстанції та посадових осіб, які відповідають за вирішення їхніх проблем. Але влада на місцях каже, що ми їм не потрібні, – розповідає юрист-доброволець Віталій БУРБАН. – Так, у Старій Ушиці, з населенням 3200 чоловік, не було проведено жодних заходів із роз’яснення громадянам про наш прийом. Обмежились лише розклеюванням оголошень зі скупою інформацією. До того ж, для консультацій нам надали приміщення, де проводиться дискотека, яке перед цим навіть не прибрали.

*А китайгородський сільський голова взагалі проігнорував письмові та усні звернення про наш візит. Коли ми приїхали до села, то бодай натяку на те, що надаватиметься безкоштовна допомога, не було. Це наводить на думку, що влада в селі працює не для громади, а заради власного блага.

Були й сільські ради, котрі, за словами Віталія Васильовича, привітно зустрічали сільських захисників (Подільська, Калачковецька, Чабанівська). Однак здебільшого юристи знаходять собі «проблемних клієнтів» за принципом ОБС («одна бабка сказала»). Уже за перший місяць роботи зібрано цілий стос скарг, котрі наразі опрацьовують спеціалісти.