Субота, 27 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2012

ФОРТУНА УСМІХНУЛАСЬ КУЛЬТУРІ Й МЕДИЦІНІ

Розподіл грошей районного бюджету, підготовка до опалювального сезону і розпродаж майна комунальної власності стали ключовими питаннями чергової сесії райради, що відбулась 18 жовтня. Розпочали роботу із вручення відзнаки районної ради настоятелю Хрестовоздвиженського храму в с.Привороття отцю Роману (Роману ГОРАШУ). Далі почали ділити районні гроші.

ЗАЙВИХ ГРОШЕЙ НЕ БУВАЄ

Під час корегування показників скарбниці було при¬йнято рішення збільшити власні доходи на 775 800 грн., опираючись на позитивні тенденції соціально-еконо¬мічного розвитку району. При розподілі цього надлишку адміністрація керувалась такими критеріями, як недопущення заборгованості із виплати зарплати та підготовка до зими й опалювального сезону. В результаті більшу частину цієї суми отримала, зазвичай обділена, галузь охорони здоров’я. Староушицькій і Центральній районній лікарням виділили кошти на запчастини до авто¬мобілів швидкої, вакцинацію медпрацівників, проведення ремонтів, заміну ліжок, матраців, тумб тощо.

Усміхнулась фортуна й деяким сільрадам (Княж¬пільській, Нефедівській, Дерев’янській, Заліській-2 та Китайгородській), котрим вділили грошей на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери та поліпшення умов надання послуг клубними закладами. Решту розділили між відділом освіти, котрий потребує заміни шкільних вікон, придбання та обв’язки котлів, та відділом культури, якому вкрай необхідна передплата періодичних видань.

ПРОДАТИ ЧИ МЕДИКАМ ВІДДАТИ?

Представили депутатській публіці й нового завідувача-провізора КП «Кам’янець-Подільська центральна аптека №140» – Лесю ТКАЧУК, яка нарешті позбулась приставки в.о. до посади. Саме навколо її установи розгорілась палка дискусія. Річ у тім, що на розгляд сесії було запропоновано три питання щодо надання дозволу на продаж приміщень аптеки за адресами: с.Жванець, вул.Центральна, 63 та м.Кам’янець-Подільський, вул.Пушкінська, 12 і

вул.Папаніна, 16. Дві перші будівлі відправили під аукціонний молоток фактично без депутатського опору. А от колишній аптечний склад на вул.Папаніна, загальною площею 95 кв.м, відвойовували всім депкорпусом. Це питання активно обговорювалось і на комісіях, у результаті чого було висунуто декілька пропозицій:

1. Віддати приміщення під житло медичним праців¬никам.

2. Надати дозвіл ЦРА на продаж цього складу через аукціон.

3. Зняти питання з розгляду цієї сесії та юридично вивчити доцільність продажу приміщення.

Більшість народних обранців проголосували за симбіоз першого та третього варіантів, що мають підготувати до наступної сесії райради.

Окрім того, депутати обговорювали процес газифі¬кації району, виконання соціальних програм, розвиток вівчарства тощо.