Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2012

ЦИФРА ТО БЕЗКОШТОВНА, А ОТ ТЕЛЕКАНАЛИ?

Повідомлення на екраніПоки держава щосили горланить про переваги цифрового телебачення, кам’янчани, скуповуючи прорекламовані телетюнери, лоб у лоб зіштовхуються з його недоліками. Декілька місяців тому «декодованого кота в мішку» придбала жителька с.Довжок Наталія. Позитиву від покупки в жінки небагато.

– Декодер ми купили такий, який і вимагалось, – із маркуванням Т2. Усі необхідні канали також налаштували, але часто траплялось, що картинка не співпадала зі звуком. Було й таке, що зображення псувалось кольоровими кубиками. А вчора ввечері (16 жовтня) ввімкнула телевізор, а екран повністю чорний, тільки повідомлення посередині: «Телеканал платний. Для отримання прав на перегляд зверніться до оператора за телефоном 0-800-50-80-50». Із 29 каналів, що транслювались раніше, працювали лише 4.

І хоч Наталка весь вечір намагалась додзвонитись до оператора, в слухавці одне: «Набраний вами номер не є дійсним».

Прокоментувати ситуацію журналісти «ПОДОЛЯНИНА» попросили представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Хмельницькій області Анатолія ПЕНКАЛЬСЬКОГО. Він запевнив, що жодних проблем із подачею сигналу в нашому регіоні немає, справа в самому тюнері. Анатолій Петрович пояснив, як можна залагодити це питання: «Потрібно вийняти тюнер з розетки, щоб він перепрограмувався. Зачекати 1-2 хв. Потім знову увімкнути на той канал, що є відкритим. Залишатись на цьому каналі треба півгодини-годину, нікуди не перемикаючи. А тоді вже шукати інші. Все має спрацювати».

Дотримуючись чітких вказівок радника, Наталія таки повернула канали, що зненацька зникли. Однак така інстукція з експлуатації нового телетюнера жінку не зовсім влаштовує. Чи повторюватимуться такі цифрові «бонуси», чи це, можливо, була одноразова акція телепротесту, поки що не відомо.