Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Листопада 2012

ТИХО І ШВИДКО

Депутат міськради Олександр ЖИЛЬЧУК6 листопада відбулась 34 сесія міськради.

В її роботі взяв участь новий депутат міськради Олександр ЖИЛЬЧУК (на фото), якому на початку сесії було вручено відповід¬ний мандат. Згідно з черговістю виборчого списку «Батьківщини», Олександр Борисович замінив у складі депкорпусу Ігоря ЗЕМСКОВА, який звернувся з проханням припинити його повноваження.

Перед початком роботи над питаннями порядку денного сесії міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ резюмував хід виборів народних депутатів України в нашому місті, наголосивши на тому, що міська влада зробила все, що від неї залежало, для забезпечення належних умов функціонування окружної виборчої комісії, яка отримала приміщення, засоби зв’язку, транспортні засоби, комп’ютерну та оргтехніку тощо. Також Михайло Євстафійович звернувся до керівників міських осередків політичних партій з проханням не розгубити кадрового потен¬ціалу дільничних комісій, досвід якого дасть змогу на належному рівні проводити вибори і в майбутньому. Окремо він зупинився на питанні формування реєстру виборців. За¬значивши, що до списків виборців не були включені окремі категорії громадян, міський голова взяв це питання на особистий контроль.

– Кам’янчани зробили свій вибір і вперше за останні 10 років мають свого народного депутата. Його приймальня буде розміщена на першому поверсі адмінбудинку міськради, – такими словами мер завершив свою промову.

Щодо подальшої роботи сесії, то на її характер теж, напевне, вплинула виснажлива виборча кампанія – депутати спрацювали злагоджено, без ексцесів і бурхливих виступів, у залі панувала незвична тиша – чути було тільки голоси доповідачів. Тому і впоралися народні обранці з усіма питаннями всього за 77 хвилин.

До речі, щодо тиші, то одним із рішень сесії стало внесення доповнень до Правил благоустрою, а саме: заборона на голосний спів, використання гучномовних установок, створення інших шумів на території міста з 23.00 до 7.00.

У барах, ресторанах і кафе тепер музики після 23-ї не ви¬просиш – хазяїна закладу за це серйозно штрафуватимуть.

Також Правилами благоустрою заборонено стоянку автотранспорту понад 10 хв. з увімкненим двигуном на прибудинкових територіях житлових будинків з 23.00 до 6.00. І в жодному разі не можна залишати автомобілі на газонах та інших невідведених для цього місцях.

Може, і з тротуарів на Соборній авто зникнуть?