П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Грудня 2012

МЕЛЬНИЧЕНКО ПРИСЯГУ СКЛАВ, АЛЕ БИТИСЯ НЕ СТАВ

«Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників»…

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, присяга12 грудня під цим текстом поставив свій підпис переможець виборів по 193­му виборчому округу, а нині ­

діючий народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.


Своїми враженнями про перші дні роботи новообраної Верховної Ради України Володимир Володимирович поділився з «ПОДОЛЯНИНОМ» у телефонній розмові.

­ -Перше, що запам’яталося, ­ це дії депутатів від «Батьківщини» та «свободівців», котрі стусанами виштовхували із сесійної зали батька і сина Табалових, ­ розповідає нардеп. ­ Ті були обрані від опозиції, але відмовились написати заяву на вступ до фракції «Батьківщини». 

­ -Володимире Володимировичу, колеги по фракції Партії регіонів, до складу якої Ви увійшли, також кулаками помахали. Ви участі у бійках не брали?

­ -Ні. Я Вам більше скажу, що в сесійній залі йде запек­ла боротьба, але в кулуарах, буфеті чи коридорах всі 

цілуються, обіймаються…

­ -А що Ви скуштували в буфеті Верховної Ради?

­ -Ну, під час першої перерви тільки чаю попили з колегами. Ми обговорювали нагальні питання. До речі, встиг уже дати перше інтерв’ю ­ телеканалу «Рада».  

­ -Про що запитували журналісти?

­ -Чи буду я голосувати за Голову Верховної Ради та прем’єр­міністра. Відповів, що буду. Під час передвиборчої кампанії я провів 250 зустрічей з людьми, і вони мене просили не ламати мікрофонів у Верховній Раді, а працювати. Під час економічної кризи країна потребує життєздатного законодавчого органу, а також чіткої роботи Кабміну. А Рада не зможе працювати без спікера, це зрозуміло.  

­ -Хто Ваші сусіди в сесійнії залі?

­ -Моє місце розміщення ­ серед мажоритарників. Сусідами є підприємець і політик Давид Жванія, відомий радикал Олег Ляшко, а також колишній голова МЕЛЬНИЧЕНКО ПРИСЯГУ СКЛАВ, АЛЕ БИТИСЯ НЕ СТАВДержавної податкової адміністрації України Сергій Буряк. До слова, Сергій Васильович також представляє Хмельниччину. Ми плануємо створити своєрідне лобі, адже народними депутатами по мажоритарних округах від Хмельниччини стали 7 чоловік. Причому ми всі маємо нормальні стосунки, незважаючи на політичні вподобання. В перший день роботи зі мною сфотографувався перед будівлею Верховної Ради нардеп Олег Лукашук, член «Батьківщини», який виграв вибори в Хмельницькому. 

Сподіваюся, що ми всі зможемо об’єднати зусилля, аби плідно працювати у Верховній Раді задля нашої країни та рідної Хмельниччини.

Результатом дводенної роботи парламенту стало обрання Головою Верховної Ради України Володимира РИБАКА (Партія регіонів), його першим заступником став комуніст Ігор КАЛЄТНІК. Руслан КОШУЛИНСЬКИЙ від «Свободи» був обраний віце­спікером парламенту. Також Рада дала згоду на призначення Президентом України Прем’єр­міністром України Миколи АЗАРОВА.

Наступне пленарне засідання першої сесії ВРУ відбудеться у вівторок, 18 грудня. Депутати будуть формувати комітети ВРУ. Володимир Мельниченко написав заяву для членства в комітеті із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.