Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Січня 2013

…І ТУТ ПРИЙШОВ ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ

...І ТУТ ПРИЙШОВ ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧЗимова посуха в Старій Ушиці набирає обертів. Понад два тижні місцеві жителі виживають без води в кранах. Задовольнятися доводиться лише мінімумом – питною водою із сусідньої Крушанівки, яку привозять вранці та ввечері, й обіцянками місцевої влади, що днями ситуацію вдасться виправити. Та чомусь щаслива дата запуску електродвигуна на насосній станції постійно відтерміновується, а селяни й надалі живуть без зручностей.

У селищного голови Василя Мацькова на це є свої пояснення:

– З ладу вийшов насос високого тиску на станції першого підйому водопроводу, якому вже 36 років. Новий нам мають доставити з Білорусі найближчим часом, його ціна – 24 тис. 100 грн. Але ж грошей немає через чималу суму боргів: 52 людини винні комунальному підприємству

35 тис. 209 грн. Тобто, якби деякі мешканці багатоповерхівок були відповідальними і платили вчасно, таких проблем не було б.

Однак такі доводи не зовсім влаштовують селян. 22 січня своє невдоволення люди висловлювали голові РДА Михайлові ЖЕЛІЗНИКУ, народному депутату Володимирові МЕЛЬНИЧЕНКУ та його помічникові Сергію ТИМЧУКУ. Виявляється, на цьому рівні проблеми вирішуються куди простіше, та й з грішми тут не так сутужно.

– Я вам даю слово, що вирішу це питання і знайду кошти, – заявив Володимир Володимирович. – Від вас потрібна лише заява з підписами, з якою я піду до Кабінету Міністрів. Обіцяю, що до кінця березня вам надійде 1 млн.грн. для того, щоб вирішити проблему з водою в багатоповерхівках глобально, а не частково.

Крім того, нардеп пообіцяв, що допомогти зі встановленням необхідного обладнання візьмуться фа¬хівці з КП «Міськтепловоденергія».