Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Березня 2013

МОВЧАННЯ ПДАТІВСЬКИХ ПОРОСЯТ

МОВЧАННЯ ПДАТІВСЬКИХ ПОРОСЯТВже тиждень навчально-виробнича ферма коледжу ПДАТУ фактично відрізана від світу – немає світла. Місячні телята, новонароджені поросята потерпають від холоду, адже обігрівачі не працюють, температура в корівниках і свинарниках значно нижча від норми. Худобу доїти доводиться вручну, підсвічуючи ліхтариком. Корму залишилося обмаль – млин також паралізувало.

– Щоб хоч якось виправити ситуацію, ми придбали міні-генератор, та його потужності замало, – розводить руками заступник директора з навчально-виробничої роботи Іван ПРОКОПОВ.

Причина відключення ферми від електроенергії – заборгованість перед Кам’янець-Подільським РЕМ.

– Гроші в коледжу є, але рахунки були заблоковані через відсутність бюджетного паспорта, який нам ще не надіслали з Міністерства фінансів, – каже Іван Іванович. – Шкода лише, що в районі нас не хочуть зрозуміти й піти назустріч, адже ми завжди вчасно все сплачуємо.

Натомість у РЕМ запевняють, що чекали до останнього.

– Електроенергія – це товар, а за будь-який товар потрібно платити гроші, – каже заступник директора з маркетингу та енергозбуту РЕМ Володимир ПАСТУХ. – У лютому з нами стовідсотково розрахувався весь ра¬йон, усі установи державного, обласного, районного бюджетів, за винятком коледжу. 15 числа вони прозвітували, що спожили електроенергії на 9868,1 грн., сума немаленька. Для розрахунку дається три дні. Ми чекали вісім, робили попередження, а тоді були змушені від’єднати ферму від мережі.

Через ситуацію, що склалася, керівництво коледжу планує розірвати договір з районним РЕМ і найближчим часом перейти на обслуговування міським районом електромереж. Та найсумніше, що поки тривають паперово-бюрократичні перипетії держустанов і вишукуються крайні, ні в чому не винні тваринки мусять мовчки терпіти холод і незручності.