Четвер, 25 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2013

КОПИ ЗГУРТУЮТЬ МІЛІЦІОНЕРІВ І НАРОД

КОПИ ЗГУРТУЮТЬ МІЛІЦІОНЕРІВ І НАРОД«Міліція і громада» – проект під такою назвою був презентований українським правоохоронцям і журналістам представниками програми «ІСІТАР» посольства США в Україні. Реалізація цього пілотного проекту в Україні планується на базі чотирьох областей, однією з яких стала Хмельниччина.

Експерти програми «ІСІТАР» Департаменту поліції США Рон Гленсор (колишній заступник начальника поліції міста Рено (штат Невада) та Роберт Пікок (старший експерт програми) завітали минулого тижня і до Кам’янця-Подільського.

За переконанням американців, на місце старої структури, яка самостійно намагалася підтримувати правопорядок і реагувати на злочини в умовах постійного браку ресурсів, повинна прийти нова міліція, яка працюватиме задля безпеки, спираючись на допомогу громадян. Адже ресурсів для успішної боротьби зі злочинністю не вистачає навіть у розвинутих країнах світу.

Проект «Міліція і громада (МіГ)» якраз спрямований на тісну співпрацю міліції з населенням для досягнення безпеки в містах і селах, профілактики правопорушень, зниження рівня злочинності.

 Поспілкувавшись із міським головою Михайлом Сімашкевичем і ознайомившись із роботою наших правоохоронців, гості зазначили, що Кам’янець-Подільський відповідає всім критеріям, аби бути учасником американської програми.

Міська влада сподівається на конструктивні переговори щодо співпраці правоохоронних органів з представниками кримінального відділу Департаменту юстиції США.