П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Червня 2013

РОЗДІЛИМО БАТЬКІВСЬКУ НОШУ

РОЗДІЛИМО БАТЬКІВСЬКУ НОШУ«Віра батьків, надія дітей і наша любов допоможуть подолати всі негаразди» – саме під таким гаслом напередодні Міжнародного дня захисту дітей проходило родинне свято для неповносправної малечі нашого міста.

Організатором виступило міськрайонне товариство інвалідів, яке очолює Тамара СОСНОВСЬКА. Серед гостей були міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ з дружиною Аллою Сергіївною, начальник міськуправління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО, лор-лікар вищої категорії Ігор ШЕВАГА, представники громадськості міста.

Сьогодні в Україні майже півмільйона дітей страждають від зниження слуху. На 100 новонароджених дітей двоє – з вадами слуху. Раннє виявлення проблем зі слухом надзвичайно важливе. Якщо цим дітям вчасно не надати допомоги, то після п’ятирічного віку, на жаль, уже нічого зробити не вдасться.

– Слухопротезування і кохлеарну імплантацію треба розпочинати до річного віку, тоді є надія, що дитина буде повноцінно розвиватися і навіть з усіма дітками піде до школи, – каже Ігор Шевага. – Операція дорога – близько 250 тис.грн. У державі два роки існує Програма Президента, згідно з якою виділяються кошти на протезування глухих дітей.

У Кам’янці-Подільському матері дітей, які не чують, об’єдналися і започаткували благодійний фонд. Перший внесок зробила родина Сімашкевичів, передавши 5 тис.грн. на лікування дітей з вадами слуху.

– Ці дітки потребують уваги не тільки батьків. Суспільство не може залишити на плечах родини всю турботу про них, – сказав міський голова. – Ми повинні допомогти неповносправним дітям і молоді повірити в себе, частіше зустрічатися з ними, радіти їхнім досягненням і підтримувати в усьому.

Завершилося свято подарунками для малечі та величезним тортом.

Яна МЕЛЬНИЧУК,

прес-служба міськради.