П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Червня 2013

ПОДАЛИСЬ У ГРЕЧКОСІЇ

Весняно-польові роботи в Кам’янець-Подільському районі добігають кінця.

За останніми даними, в усіх категоріях господарств засіяно 51835 га (99,5%).

Серед них і зернові, і зернобобові, і кукурудза. Значну увагу цьогоріч приділили й гречці, адже, в порівнянні з минулим роком, площу під її посіви збільшили втричі.

І якщо попередньо планували засіяти 370 га, то тепер – 1170 га. Основним гречкосієм району стало фермерське господарство «Баркософт Агро» (керівник Віталій ШКРІБЛЯК). Саме його поля 10 червня виїхали оглянути голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і начальник управління АПР Ігор ГАЙ.

Станіслав Надольський, Михайло Желізник, Ігор Гай– Для мене надзвичайно важливими є організація сівозмін і дотримання структури посівних площ, – заявив Михайло Дмитрович. – Не можна впродовж декількох років поспіль сіяти ту ж культуру, що раніше практикувалося на цих полях, коли тут працювало інше сільгосппідприємство. Землю потрібно любити й відповідно належним чином обробляти, не допускати затягування збирання урожаю аж до випадання снігу.

Тішиться таким розвитком подій і сільський голова Станіслав НАДОЛЬСЬКИЙ, на території якого збираються вирощувати гречку.

– Для громади Залісся Другого в цьому є ще один великий плюс – розвиток бджільництва, – каже він. – До мене вже телефонували чимало бджолярів, які планують найближчим часом виїхати зі своїми вуликами на наші поля.

Фінішують по селах і з сівбою технічних культур – соєю та соняшником, – площі яких також б’ють прогнозовані показники.