П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Липня 2013

НЕРУХОМІСТЬ РОЗРУХАЛИ, ВЗЯЛИСЯ ЗА ПІДПРИЄМЦІВ

Щойно держреєстратори навели лад із процедурою оформлення нерухомого майна, як отримали чергове «спецзавдання». Відтепер на їхні плечі переклали ще й реєстрацію юридичних і фізичних осіб підприємців. Так, з 1 липня оформляти право на підприємницьку діяльність будуть не виконавчі комітети місцевих рад, а територіальні органи Укрдержреєстру.

Як впроваджуються такі зміни на Кам’янеччині, ми поцікавилися в начальника реєстраційної служби Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції Віктора МАНЧУКА.

– Насамперед хочу наголосити, що змінюється лише система органів реєстрації, сама процедура оформлення суб’єктів господарювання залишається незмінною, – запевняє Віктор Степанович. – Заради оперативнішого реагування на заяви підприємців, створюється відділ реєстрації юридичних і фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції, котрий складатиметься із 6 фахових спеціалістів. Раніше місцевих підприємців фіксували двоє людей, а районних – лише одна. Тобто тепер кількість реєстраторів збільшилася вдвічі. Всі новопризначені працівники пройшли конкурсний відбір у Головному управлінні юстиції в Хмельницькій області та прослухали двотижневі навчальні курси в Києві, склали заліки й отримали відповідні сертифікати від Міністерства юстиції.

А поки новоспечені реєстратори проходитимуть курс молодого бійця, для їхнього відділу облаштовуватиметься комфортне сучасне робоче місце в приміщенні реєстраційної служби. Коли закінчаться ремонтні роботи, поки що не відомо, тому без змін залишаються адреси місць реєстрації – міськвиконком і райдержадміністрація. «ПОДОЛЯНИН» планує інформувати читачів і про подальші маневри держреєстру.