Субота, 20 Квітня 2024 р.
5 Липня 2013

ЖНЕМО ПОМЕЖИ ДОЩ І БУР’ЯНИ

Кам’янець-Подільський район почав жнивувати першим в області. Незважаючи на проливні дощі та грози, 29 червня нібулонівські комбайни у повній готовності вийшли на поля.

Голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і начальник управління АПР Ігор ГАЙ під час перевіркиСаме ТОВ СП «Нібулон» (філії у селах Сокіл і Привороття) зробило дебютний покіс озимого ячменю, якого в районі посіяно 1300 га. Як просуваються справи на цих нивах, 3 липня перевіряли голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і начальник управління АПР Ігор ГАЙ. На час ревізії вже було обмолочено 195 га, намолочено 612 т зерна, середня урожайність становила 30 ц/га. Такі показники цілком задовольнили гостей.

– У деяких районах цьогорічний урожай добряче постраждав від граду та негоди, але нас, хвала Богу, погодні катаклізми оминули, – запевняє Ігор Віталійович. – Тому ніяких втрат ми не мали. Так, через вологий грунт трішки пізніше почали жнива, але «плюс» у тому, що колосся набрало ваги. Хоча й виникла ще одна проблема – стрімкий ріст бур’янів. Та не думаю, що це стане аграріям на заваді. Вже сьогодні врожайність тримається на рівні минулого року, думаю, загальний вал зерна меншим не буде.

Задоволений стартом жнив і голова РДА.

– Нарешті погода стала на бік аграріїв, які зі своїм завданням успішно справляються, – зазначив Михайло Дмитрович. – За 5 днів вони планують зібрати озимий ячмінь, а вже через 10 – приступлять до озимої пшениці. Крім того, перед нами ще одне завдання – контроль за виплатою заробітної плати комбайнерам. Вони повинні отримувати не менше 2500 гривень.

Наразі на збирання чекають ще 22660 га ранніх зернових і зернобобових та 3900 га озимого ріпаку.