П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Липня 2013

БЕЗЗАРПЛАТНЕ БЕЗДОРІЖЖЯ

БЕЗЗАРПЛАТНЕ БЕЗДОРІЖЖЯОбіцяний ремонт зруйнованих доріг Кам’янеччини ризикує так і не завершитися через страйк дорожників. У понеділок його оголосили працівники трьох дорожньо-ремонтних пунктів, що базуються в селах Грушка, Оринин та Зарічанка (Чемеровецький район). Терпець людям увірвався після того, як упродовж двох місяців важкої роботи під пекучим сонцем і зливами на балансі своїх зарплатних карток вони продовжували бачити лише невдячні нулі.

Заробітну плату працівникам філії «Кам’янець-Подільської ДЕД» ДП «Хмельницькоблавтодор» заборгували ще за травень і червень. Тож, вдосталь наслухавшись порожніх обіцянок керівництва, цього разу ремонтники вирішили від свого не відступати і заявили: «Працювати не будемо, доки не отримаємо грошей!».

Про свої рішучі наміри дорожники повідомили й керівництво служби доріг. У листі-зверненні до начальника філії «Кам’янець-Подільської ДЕД» ДП «Хмельницькоблавтодор» Василя ЧОРНОГО вони заявили:

«Сьогодні, 22 липня 2013 р., ми вийшли на робочі місця, але до виконання своїх функціональних обов’язків не приступили. Виконувати їх ми не будемо доти, поки працівникам ДРП-2 у с.Грушка повністю не виплатять заробітної плати за два місяці роботи та заборгованість із доплати за шкідливість і виїзні роботи, які ми виконували протягом року». Свої підписи під текстом звернення залишили десять працівників дорожньо-ремонтної бригади.

– Розрахунки за виконані ДЕД дорожні роботи проводить Хмельницькоблавтодор. Саме він видає нам кошти на податки, заробітну плату та решту витрат установи, – пояснює Василь Чорний. – Втім, зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Станіслава ВІНСЬКОГО, протягом останніх двох місяців ситуація складається так, що гроші облавтодору затримує казначейство. Близько 4 мільйонів гривень ще з початку липня «висять» на рахунках. Отримати свої кошти облавтодор не може, відповідно не може й виплатити заробітної плати людям.

Щоправда, дивним видається те, що в решті районів області дорожники поки що мовчать – страйкують лише в Кам’янці. 170-м працівникам місцева філія ДЕД заборгувала близько 390 тис.грн. Про ситуацію із кам’янецькими страйкарями наразі знають не лише голови районної й обласної держадміністрацій, а й перший віце-прем’єр-міністр України Сергій АРБУЗОВ. Листа про фінансовий стан дорожніх організацій в області до нього направили за підписом заступника голови Хмельницької ОДА Леоніда ГУРАЛЯ. Під особистий контроль питання виплати заробітної плати нашим дорожникам взяв і губернатор Василь ЯДУХА.

– Кам’янець-Подільська філія ДЕД – одна з найкращих в області. Тому губернатор уже втрутився в ситуацію із заборгованістю перед її працівниками, – розповів нам заступник директора ДП «Хмельницькоблавтодор» Володимир ГУРМАН. – До кінця цього тижня ми сподіваємось вирішити проблему і повністю закрити заборгованість із заробітної плати.

Чого варті обіцянки чиновників – побачимо. Адже попереду в ремонтників зруйнованих автошляхів області ще 5 місяців безперервної роботи, коштів на яку, зізнаються, залишилось не так уже й багато – 40 млн.грн. на всю Хмельницьку область.