Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Вересня 2013

РАЙОН У ЛІДЕРАХ ЧИ АУТСАЙДЕРАХ?

Незважаючи на те, що на місцях переконують, нібито район наш цвіте і пахне, в області вкотре наголошують, що насправді він пасе задніх. Так, за результатами комплексної оцінки соціально-економічного розвитку районів і аналізу динаміки соціально-економічного стану міст обласного значення Хмельницької області за січень-червень 2013 р., Кам’янець-Подільський район опинився аж на 18 місці.

«За шість місяців він продемонстрував падіння доходів місцевих бюджетів (без трансфертів) на 4,3% (по області зафіксоване зростання на 12,1%), – пише «Незалежний громадський портал». – Є проблеми у керівника району Михайла ЖЕЛІЗНИКА з погашенням боргів із заробітної плати, що зумовило пониження рейтингу до 20 місця. Останню позицію Кам’янець-Подільський район також посів за напрямком «Захист прав дитини»».

Така інформація з’явилась на сайті 2 вересня, а вже через два дні з перевіркою до нас завітала  ціла делегація з області на чолі з начальником управління інфраструктури і туризму Хмельницької ОДА Володимиром ВЕРБАНОВСЬКИМ. Однак зустріч пройшла у форматі «не для преси», в крайньому разі місцевої, адже обласні ЗМІ своїх чиновників супроводжували. На жаль, на власні очі побачити, що відбувалося під час офіційного візиту, не вдалося, то покладемося на інформацію офіційного сайту РДА.

Оглядали візитери об’єкти району соціального значення й ті, де застосовуються енергозберігаючі технології: приміщення залізничного та автобусного вокзалів, прилеглі до них території, центральну районну лікарню, Гуменецьку ЗОШ I-III ступенів, гуменецьке поштове відділення, Цибулівську ГЕС, декілька садиб, що спеціалізуються на зеленому туризмі, туристичні маршрути, транспортні сполучення, мости «Стрімка лань» і в с.Жванець, який нещодавно був відремонтований. Кажуть, що оглядинами обласні можновладці залишилися задоволеними, дали кілька рекомендацій і повернулися додому. Повіримо на слово.