Четвер, 25 Квітня 2024 р.
13 Вересня 2013

КРЕАТИВЛЯТЬ АГРАРІЇ

Пахучі короваї, овочі, фрукти, яйця, солодкий мед, соковита домашня ковбаска з часничком і чимало інших дарів щедрих подільських господарників представили 7 вересня в м.Хмельницький на вже традиційній обласній виставці-ярмарку «Агро-Поділля – 2013».

Велетенський пшеничний колос що випік ПАТ «Український кристал»Окрім ласощів по-селянськи, місцеві аграрії вихвалялися найкращою сільськогосподарською технікою, продукцією рослинництва і тваринництва, а також науково-методичними доробками навчальних закладів і наукових установ.

Без перебільшення, прикрасою свята стали роботи саме кам’янчан. Велетенський пшеничний колос у центрі виставкового майдану, що випік ПАТ «Український кристал», своєю масштабністю й довершеністю привертав до себе погляди сотень учасників і гостей свята. Колос мав 3 метри висоти, 1,3 м в ширину і важив 510 кг. Конструкція складалася з 500 батонів та інших хлібних виробів.

Дивували креативом і співробітники управління агропромислового розвитку Кам’янець-Подільської райдержадміністрації. Вони сплели двометровий тризуб із колосся, зібраного з кам’янецьких ланів. Такого красеня за всі роки свого існування ярмарок ще не бачив.

Трударів нашого краю відзначив голова ОДА Василь ЯДУХА і голова обласної ради Микола ДЕРИКОТ. Так, Почесною грамотою Міністерства аграрної політики та продовольства України нагороджено виробничий кооператив «Іскра-2007» (с.Голосків), Почесною грамотою обласної ради нагороджено птахівницю ПАТ АФ «АВІС»  (с.Гуменці) Ніну ХІЛІНСЬКУ, Дипломом департаменту агропромислового розвитку та організаційного комітету 29-ї обласної виставки «Агро-Поділля – 2013» нагороджено ПАТ АФ «АВІС» (с.Гуменці).



НА ТОЛОКУ – ДО ГРИНЧУКА

Фестиваль садоводів «Толока в саду - 2013»А вчора в Гринчуцькому яблуневому саду СПП «Фарна» зустрічали гостей з усієї країни. Тут дебютував фестиваль садоводів «Толока в саду – 2013».

Пізнавальні конкурси, обмін досвідом, поради експертів, танці та веселощі – це далеко не весь перелік святкової програми. Детальніше про незвичний захід із фруктовим присмаком читайте в наступному номері «ПОДОЛЯНИНА».