П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2013

НА СПИРТОЗАВОДІ ЗАПАХЛО ЗВІЛЬНЕННЯМИ

На Довжоцькому спиртозаводі вкотре «забродили» кадрові зміни. Останнє «спиртове» попередження отримали 22 працівники, котрі вже з нового року мають попрощатися зі своїми робочими місцями. Причину масового скорочення штату перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА пояснила так:

– Їхнє виробництво працює на мелясі, на котру останнім часом різко підвищилася ціна. Відповідно, зросла собівартість продукції, і знизився рівень конкурентоспроможності. Тому було прийнято рішення скоротити спеціальності, без яких можна обійтися. Мова йде про посади кухаря, його помічника, двох бухгалтерів, водіїв легкових авто тощо, – запевняє Ніна Францівна. – Частина працівників пенсійного або передпенсійного віку погодилися скористатися послугами нашого Центру зайнятості доти, поки не врегулюється питання з мелясою.

Однак пертурбації торкнулися не лише «зайвих» посад, а й керівництва заводу. Очільник держпідприємства Олексій МЕЛЬНІК написав заяву на звільнення за згодою сторін і покинув директорське крісло. Натомість на ще тепленьке місце посадили виконувача обов’язків директора Олега ТЮХТІЯ, в якого за плечима 15-річний стаж роботи головним інженером на ДП «Довжоцький спиртозавод». Як местиме нова мітла зі старим стержнем, побачимо найближчим часом.