Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2013

У РАЙЛІКАРНІ НАРОДИВСЯ ЦЕНТР ПМСД

Сільська медицина, хоча й з потугами, проте поступово стає ближчою до селян. З 1 жовтня, відповідно до розпорядження голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА, при ЦРЛ запрацював Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), який об’єднав 86 ФАПів і фельдшерських пунктів,

9 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 4 амбулаторії, які запрацювали на базі поліклінічних відділень лікарень у смт Стара Ушиця, селах Жванець і Оринин, ЦРЛ.

Адміністрація новоствореного центру примостилася на першому поверсі районної поліклініки, т.в.о. головного лікаря – Василь ЯКОВЕНКО.

– Відтепер в амбулаторіях і ФАПах селян прийматимуть 23 підготовлених сімейних лікарі, дільничі терапевти, педіатри, лаборанти, а в амбулаторіях – стоматологи. Тобто ті люди, котрі надавали медичну допомогу на периферії, залишаються. Поки що пацієнти можуть відчути певні незручності, однак обіцяємо швидко все залагодити, – повідомив головний лікар ЦРЛ Яків ЦУГЛЕВИЧ.

Наразі штат центру затверджено, на найближчій сесії райради буде вирішено питання щодо розподілу коштів між новоствореною організацією і райлікарнею, які фінансуються з районного бюджету.