Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2013

ЧИ ЗМОЖЕ РАЙОННА ВЛАДА ЗУПИНИТИ РЕЙДЕРСТВО?

11 жовтня відбулася зустріч голови райдержадміністрації Михайла ЖЕЛІЗНИКА з керівниками 10 агроформувань району. Причиною проведення незапланованої наради стала незаконна поведінка та методи роботи сільськогосподарської компанії, яка нещодавно почала працювати в районі.

Ще раніше члени асоціації сільгоспвиробників Кам’янеччини зустрілися з начальником управління агропромислового розвитку Ігорем ГАЄМ, де в один голос заявили, що в дрібних фермерів Кам’янець-Подільського району насильно відбирають землі (детальніше в статті «Рейдерство посеред чис-того поля?» в «ПОДОЛЯНИНІ» від 27 вересня). 

Перебіг подій жовтневої наради описаний на офіційному сайті райдержадміністрації:

«Енселко Агро» своїми провокаційними методами роботи з людьми дестабілізує суспільну ситуацію в районі. Свого часу, коли згадана компанія взяла в мешканців району паї в оренду, були домовленості з людьми та керівництвом району про умови співпраці. Такими умовами є, насамперед, порядність у роботі між місцевими орендарями та представниками місцевого самоврядування. За такими умовами вже роками працюють такі агроформування, як ТОВ СП «Нібулон», ПП «Деметра-2010», ФП «Колос Агро» тощо. Всі вони розраховуються вчасно за паї, укладають соціальні угоди, допомагають сільським радам у розвитку села. При цьому завжди дотримуються чинного законодавства».

– Я не допущу, аби ошукали моїх земляків, – запевнив аграріїв Михайло Желізник. – Такі форми і методи роботи, якими на сьогодні користуються представники «Енселко Агро», є знущанням над людьми. Безладу та дестабілізації в себе в районі не допущу!

Чи були присутніми на зустрічі представники компанії «Енселко Агро» наразі не повідомляється.