Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Жовтня 2013

НАГОРІ ЗІНІЦІЮВАЛИ – У НАС CПРАЦЮВАЛИ

Завдяки такій схемі нині облаштовує собі житло 21 медик Кам’янець-Подільського району. Аби не відставати від президентських ініціатив щодо надання житла працівникам бюджетної сфери, керівництво РДА ще 2011 року дало добро на реконструкцію старого терапевтичного корпусу ЦРЛ, що на Підзамчі, під житло працівникам галузі охорони здоров’я.

За рахунок коштів Центральної районної лікарні (12 тис.грн.) було виготовлено проектно-кошторисну документацію. Згодом створили й кооператив медпрацівників, котрі на сьогодні перекрили дах, зробили систему водопостачання та електроопалення, замінили лінії електропередач. А отже новосілля – лише справа часу.

Нагадаємо, що 2010 року ключі від новеньких квартир отримали три сім’ї працівників новозбудованої Кам’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Але, незважаючи на такі райдужні реалії, кількість охочих отримати новеньке житло за допомогою держави не зменшилася. Як їм у цьому допомогти, 21 жовтня думали-гадали за круглим столом у райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ.

Говорили про те, за яким принципом визначати «обраних», де брати приміщення для облаштування нових домівок тощо. Поки визначилися, що потрібно створити спеціальний банк даних, на обліку якого перебуватимуть потенційні приміщення під житло, розташовані на території сільських рад. Одним із таких є недобудований терапевтичний корпус у с.Жовтневе. Ідея його перевтілення на затишні квартири для людей у білих халатах усім прийшлася до вподоби – і її одноголосно вирішили винести на розгляд сесії райради, аби розробити програму і виготовити проектно-кошторисну документацію.

Ганна СМІРНОВА-РОГОЖИНСЬКА.