Субота, 20 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2013

ПОМЕНШАЛО ЯМІВ – ЗАБРАКЛО ПОВІТРЯ

Після того, як на вул.Смирнова, у с.Довжок, стало трохи легше їхати, місцевим мешканцям забракло повітря, щоб дихати. З такими наріканнями люди звернулися до «ПОДОЛЯНИНА», мовляв, через суміш, якою засипали шмат дороги біля їхніх будинків, цілий день у повітрі стовпом нависає пил.

– Тільки дощ нас трохи рятує. А хай тільки підсохне – вся ця пилюка знову опиниться в наших будинках, харчах і легенях. Надворі – біло, вікон не відчинеш, білизну не розвішаєш, – розповідали навперебій мешканці. – Гляньте на ці запилені дерева, на білий шар, що вкрив грона винограду…

Люди пояснюють, що півтора місяці тому вони зібрали близько 50 підписів, аби їм відремонтували розбиту дорогу, яка, хоч і не пристосована, але щодня переживає курсування багатотонних вантажівок з Кудринецького кар’єру. Втім після ремонту, зробленого філією «Кам’янець-Подільська ДЕД», виникла інша проблема, котру, як кажуть мешканці, вирішувати ніхто не поспішає.

Проте працівники ДЕД запевнили нас в іншому – що в такому стані дорогу не залишать, а вже зовсім скоро доведуть розпочате до кінця.

– Річ у тому, що там були дуже глибокі ями. І оскільки ми не мали асфальту, то тимчасово засипали їх відсівом, – пояснює головний інженер філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» Ігор ФІЛІПЧУК. – Не сьогодні, то завтра привеземо асфальт з Ярмолинців і зробимо все, як треба.