П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Листопада 2013

ДВА БАЧЕННЯ ОДНІЄЇ ПОЖЕЖІ

Вже друга пожежа за останні два тижні палить с.Вихватнівці і нерви тамтешніх селян. Причина загорань – порушення правил пожежної безпеки, причина обурення людей – несвоєчасне надання допомоги потерпілим.

– 45 хвилин минуло, поки на місце прибула пожежна машина, та за цей час згорить що завгодно. І чому це, цікаво, рятувальники їхали аж із Кам’янця, а не із сусідньої Крушанівки? – з такими претензіями виступила вихватнівчанка Олена Михайлівна. – А як працювала бригада – слів немає. Тліюче сіно викидали просто на плодові дерева, хоча ми й робили неодноразові зауваження. Але натомість тільки чули: «То лізьте і самі все гасіть!». Та що казати про дерева, коли ніхто не надав допомоги навіть односельчанину, котрий зазнав опіків обличчя.

Своє бачення цієї ситуації має лейтенант служби цивільного захисту населення Олег ГУЛА, який також брав участь у ліквідації пожежі:

– Машині з водою потрібно було подолати близько 25 км дороги, а на це треба щонайменше півгодини. В Крушанівці розміщена місцева пожежна охорона, яка обслуговує це село та найближчі до нього. Вихватнівці до них не належать. Горіла літня кухня, яка обігрівалася пічним опаленням. А на горищі цієї споруди зберігалося сіно. Там навіть не було димаря, тобто жодних норм безпеки не дотримано. Прибувши на місце події, пожежу було локалізовано за 4 хвилини, а вже за 19 хвилин її повністю ліквідували. Це – наша основна мета, і ми її досягли.