П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Грудня 2013

НЕ БУДЕ КОНСЕНСУСУ – НЕ БУДЕ ЗВ’ЯЗКУ!

НЕ БУДЕ КОНСЕНСУСУ - НЕ БУДЕ ЗВ’ЯЗКУ!Останніми роками Колибаївці живеться зовсім не «мобільно». В епоху стрімкого розвитку інформаційних технологій жителі цього села не можуть не те, що користуватися, здавалось би, вкрай необхідним нині Інтернетом, а й дзвонити по мобільному. Причина доволі банальна – «не ловить». Про наболіле «ПОДОЛЯНИНУ» вирішив повідати голова ветеранської організації Колибаївської сільради Анатолій КОВАЛЬЧУК.

– Впродовж 15 років наше село не має мобільного зв’язку. Чекали, що з часом місцеві оператори будуть розвиватися, і щось зміниться на краще, але все стоїть на місці. Додзвонитися до лікарні, родичів чи знайомих із села фактично неможливо. Хіба що вилізеш на якогось стовпа. Сподівалися на підтримку «Київстара», адже послугами цього оператора користуються багато людей із нашої сільської ради. Вже й ніби мали ставити вишку на одній із вулиць, але її мешканці були проти, то все й затихло. Але ж хіба не можна її поставити десь в іншому місці, землі ж вистачає?

В одному з місцевих центрів обслуговування абонентів «Київстар» нам повідомили, що співпраця з цим селом таки велася. Вже навіть було розроблено проектно-кошторисну документацію на встановлення базової станції мобільного зв’язку в с.Колибаївка, на що компанія витратила чималу суму. Але в останній момент їм відмовили у виділенні земельної ділянки під будівництво.

Розставити крапки над «і» погодився сільський голова Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ:

– Проблеми з мобільним зв’язком у нас справді є, особливо у видолинках, бо село розташоване у досить горбистій місцевості. Тому й виходить, що десь «ловить», а десь – ні, – каже Микола Іванович. – Ця проблема не один раз порушувалася на сесіях сільської ради, проводилися збори, однак дійти до якогось консенсусу селяни не можуть. Одні – за вишку, інші – проти. І навіть коли ми майже погодили питання з будівництвом, частина депутатів збунтувала, і в результаті дозволу на розміщення цієї станції на одній із сільських ділянок не було видано. Тому це питання й досі висить у повітрі.