Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Січня 2014

ТАНДЕМ ПРОТИ ЗЛОЧИННОСТІ

ТАНДЕМ ПРОТИ ЗЛОЧИННОСТІ«Духовність. Мораль. Правопорядок», – саме цій темі була присвячена науково-практична конференція, яка відбулася вчора у РЦНКМ «Розмай». Окрім організаторів заходу – священнослужителів Української Православної церкви та правоохоронців Хмельниччини – обраною темою зацікавилися й чиновники.

Присутніх благословив архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький ФЕОДОР, котрий зазначив:

– Обрана тема – не випадкова послідовність красивих слів, а онтологічна закономірність, адже основою закону мусить бути суспільна мораль, джерелом якої є особиста духовність. Тому нині, коли розвалено стару систему моральних цінностей і не створено нової, особливої ваги набуває співпраця правоохоронців і церкви.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися начальник УМВСУ в Хмельницькій області Сергій ШУТЯК, заступник голови ОДА Лілія БЕРНАДСЬКА, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ.

ТАНДЕМ ПРОТИ ЗЛОЧИННОСТІУ вщент заповненому залі священнослужителі та міліціонери порушували вкрай болючі для нашого суспільства теми, як-от насильство у сім’ї, дитяча та підліткова злочинність, фактори формування мотивації вчинення злочину, сучасне бачення проблеми духовно-морального виховання правоохоронців, роль духовного фактора в становленні правопорядку. Не обминули увагою й питання, як професійно готувалися кадри в Кам’янець-Подільській школі поліцейських урядників (1910-1914 рр.) для всієї Подільської губернії.

За матеріалами конференції видано збірку доповідей.