П'ятница, 29 Березня 2024 р.
31 Січня 2014

СІЛЬСЬКІ «РЕГІОНАЛИ» ІГНОРУЮТЬ СЕСІЇ РАЙРАДИ

Друга спроба опозиційних депутатів райради навернути колег до діалогу про складну суспільно-політичну ситуацію в країні зазнала фіаско.

СІЛЬСЬКІ «РЕГІОНАЛИ» ІГНОРУЮТЬ СЕСІЇ РАЙРАДИНагадаємо, що вперше висловити свою позицію народні обранці намагалися ще на початку грудня, однак тоді так і не вдалося скликати позачергову сесію районної ради через брак голосів ініціаторів. Цього разу вимогу скликання сесії підтримав голова районної ради Іван РОМАНЧУК, запланували її на 28 січня. Та й тут не склалося. Сесійна зала була напівпорожньою. Офіційне запрошення проігнорували всі представники Партії регіонів, не було і сільських голів, жодного представника від райдержадміністрації (незважаючи на те, що днем раніше голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК пообіцяв сотням мітингувальників, що з’явиться в сесійній залі та обговорить усі проблемні питання). Як результат, з’явилися 25 депутатів із 84, кворуму не було, а отже, сесію «перекваліфікували» в депутатські розмови про наболіле тих небагатьох, кому не байдужі події, що сколихнули не лише нашу країну, а й увесь світ.  Шкода тільки, що тих небайдужих у найбільшому районі нашого регіону трохи більше як два десятки.

Користуючись нагодою, присутні депутати створили Народну Раду. Її головою обрали Георгія ГРУБІ, а членами – Миколу ЖОГАНА, Віктора ХУДНЯКА, Віктора ЯРЕМЧУКА та Валентину МЕЛЬНИК. Першим рішенням новоствореної організації було затвердження підготовленого проекту сесійного рішення, який мали б розглянути народні обранці ще у вівторок, і винесення його на обговорення наступної сесії райради.