П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Березня 2014

БОРОЛИСЬ ЗА ДЕМОКРАТІЮ, А НАПОРОЛИСЬ НА ГЕРОНТОКРАТІЮ

Продовження 24-ї сесії районної ради провели вчора. Залишок питань, внесених до порядку денного, виявився не менш актуальним і дискусійним, аніж на попередньому засіданні. Насамперед народні обранці вирішили визначитися із заступником новообраного голови райради Миколи ЖОГАНА.

Нагадаємо, що минулого тижня крісло заступника залишилось порожнім через те, що єдину кандидатуру, котру запропонував Микола В’ячеславович, – 69-річного Василя БУГЕРЧУКА, «забракували» депутати. Спікер пообіцяв усе обдумати та на наступній сесії висунути іншого обранця. Та чи то з пам’яті Миколи Жогана стерлись події тижневої давності, чи думка депутатського корпусу нині вже нічого не значить, чи, можливо, позиція новопризначенця міцна, як сталь, і обговоренню не підлягає, але й цього разу було висунуто єдину кандидатуру того ж таки Василя Васильовича.

Незважаючи на протести окремих депутатів, процедура таємного голосування все ж стартувала. І, о диво, думку більшості депутатів за сім днів обернуло на 180 градусів. За результатами голосування, 49 народних обранців віддали свої голоси «За». Проти були 11 людей.

Актуальним стало й питання про присвоєння Анатолію КОРНЄЄВУ звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» за героїчну боротьбу зі злочинним тоталітарним режимом, активну громадянську позицію, плідну та високопрофесійну діяльність в органах місцевого самоврядування та в сільськогосподарській галузі району. Посмертно такі титули в нас раніше не присвоювалися, однак жоден проти ініціативи депутатів і трудового колективу Рудської сільради не був.

Окрім того, погоджено надати одноразову матеріальну допомогу з районного бюджету в розмірі 50 тис.грн. дружині загиблого.