Середа, 24 Квітня 2024 р.
21 Березня 2014

БИВ НЕ БИВ, А КОЛОТУ НАРОБИВ

Кадрових змін вимагають мешканці Рихти. 20 березня декілька десятків жителів зробили «демонстративний візит» до сільради, запросивши правоохоронців і представників кам’янецького Майдану. Люди кажуть, що втомилися від свавілля очільника села, а останньою краплею терпіння став інцидент, під час якого можновладець нібито застосував фізичну силу до односельчанина.

– Ми прийшли, аби висловити Володимиру Тимчуку обурення його головуванням, – розповідають мітингувальники. – Він жодного разу не прозвітував мешканцям про свою роботу. В сільській раді працює чи не вся сім’я голови: дружина – соцпрацівником, донька – землевпорядником. Але найгірше те, що голова дозволив собі розмахувати руками. А сьогодні, незважаючи на прийомний день, на робочому місці він так і не з’явився.

Під стіни сільради прийшов і чоловік, який мав конфлікт із Володимиром Тимчуком через добування каменю у невстановленому місці та стверджує, що отримав стусанів від очільника села.

– Я вдовбав трохи каміння біля скали, – каже Петро СТАСЮК. – Голова камінь забрав, а наступного дня приїхав із працівником екологічної служби і потовк мене. Бив по обличчі, голові. Це було на очах моєї прийомної доньки та сусідки. Як би там не було, але це якесь нелюдське ставлення. Я зняв побої та написав заяву до міліції.

У райвідділі справді розслідують випадок, що стався в Рихті. Зі слів інспектора по роботі з населенням та ГФ райвідділу міліції Ольги ШМОРГАЛ, сільському голові оголошено підозру за ознаками кримінального провадження за ч.2 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

Сам же Володимир Тимчук ситуацію трактує по-своєму, стверджуючи, що особи, які колись балотувалися на посаду сільського голови, не припиняють шукати на нього компромати й підбурювати громаду. Однозначно заперечує голова й факт побиття чоловіка. Каже, що змушений був заявити до екологічної служби та міліції про те, що той незаконно видобував і продавав камінь. Жодної ж бійки чи стусанів, зі слів Володимира Івановича, не було, а на роботу він не прийшов, бо захворів.

Бив чи не бив голова односельчанина, з’ясують правоохоронці. Втім мешканці налаштовані рішуче. Вони вирішили ініціювати скликання позачергової сесії й вимагати усунення очільника з посади.