Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
25 Квітня 2014

ПОКИ МІСТО ДУМАЄ, З СЕЛА ГРОШІ ДЕРУТЬ

Поки в місті радяться, зважують усі «за» і «проти» навколо такого болючого для населення питання, як підвищення тарифів на проїзд, у селі категорично постановили: «Підвищити!».

14 квітня голова облдержадміністрації Леонід ПРУС підписав розпорядження про збільшення плати за проїзд на приміському, міжміському та внутрішньообласному сполученнях на 30%. Над проблемою довго не мізкували. Щойно перевізники звернулися до ОДА, як менш ніж за два тижні було проведено всі розрахунки та винесено рішення на користь підприємців. Кажуть, що боялися страйку автоперевізників.  А от про страхи пасажирів, яким ніхто зарплат підвищувати не поспішає, чомусь ні пари з уст. Скільки кровних тепер треба мати при собі, вирушаючи в дорогу, знає начальник Кам’янець-Подільської автостанції Володимир БАЛЛА.

– Згідно з розпорядженням, яке нам надійшло, тепер на перевезення автобусами, що працюють у звичному режимі руху, в приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученнях 1 км проїзду коштуватиме до 0,333 гривні (раніше 0,25 гривні), – розповідає Володимир Тихонович. – Для юридичних осіб, фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування і не є платниками податку на додану вартість, тариф встановлюється на рівні не більше як 0,40 гривні за 1 кілометр проїзду.

Словом, щоб дістатися із райцентру додому, селянину треба віддати щонайменше на 2-3 грн. більше, ніж раніше.