Субота, 27 Квітня 2024 р.
9 Травня 2014

ЗАПЛАНОВАНЕ ЗУБОЖІННЯ РАЙОННОЇ СКАРБНИЦІ

Не довго тішилися наші селяни масивним гаманцем району на 2014 р. Уже вчора він «схуд» на більш ніж п’ять з половиною мільйонів гривень. Так, у зв’язку зі складною ситуацією в країні, одноголосним рішенням чергової сесії райради депутати вивернули навиворіт як дохідну, так і видаткову частини районного бюджету.

В доходах зміни відбулися лише щодо першого кошика, який враховується в дотацію вирівнювання.

А от навколо видатків картинка куди різноманітніша. Врізали їх фактично в кожній галузі. Щоправда, десь більше, десь менше.

Так, фінансування державного управління вкоротили на 167 тис.грн. Сільським радам доведеться зекономити на 138,6 тис.грн., а районній раді – на 28,4 тис.грн.

Освіта недоотримає понад 3 млн. грн. Основний тягар економії ліг на дитячі садочки, розширення мережі навчальних закладів і модернізацію спортивних майданчиків. Тільки обіцянками залишились ситі й учні 5-11 класів, яких з вересня мали забезпечити безкоштовними сніданками.

Охорону здоров’я «знесилили» на 951,9 тис.грн., культуру – на 134,6 тис.грн., спорт – на 55,4 тис.

Непереливки й соціальному захисту населення. Тут пожертвувати довелося Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де працювали 34 фахівці. Найближчим часом їх усіх звільнять, а на «соціалці» загалом зекономлять 978,4 тис.грн. У відсотковому співвідношенні це найбільша сума скорочення.