Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Травня 2014

АБИ НІКОЛИ ЗНОВУ

69-ту річницю перемоги над німецько-фашистськими загарбниками Україна відзначила з надією на те, що війни таки вдасться уникнути.

СОЛДАТИ РІВНЯЮТЬСЯ НА ВЕТЕРАНІВ

9 Травня. Сквер ТанкістівРанок 9 Травня об’єднав на плацу колишнього ВІІ, а нині – 11 понтонно-мостового батальйону, сивочолих ветеранів Збройних сил України, учасників бойових дій на території інших держав, військовослужбовців, молодих солдатів і представників влади.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто поліг смертю хоробрих у роки Великої Вітчизняної, а також тих, хто нещодавно віддав своє життя за незалежність та світле майбутнє України.

– Ми сьогодні переживаємо ситуацію, коли гинуть люди. Наші військові виконують службовий обов’язок у місцях призначення, на державному кордоні. Й виконують його з честю, на прикладі героїзму ветеранів Великої Вітчизняної війни, – зазначив начальник Кам’янець-Подільського гарнізону полковник Володимир Родіков.

 Рівнятися на юнаків, які 73 роки тому вирушили боронити рідну землю від окупантів, пообіцяв солдат 11 ПМБ Дмитро Зелінський. Ветеран ЗСУ підполковник у відставці Олексій Родін, котрий, до речі, муштрував виконувача обов’язків міністра оборони Михайла Коваля, нагадав присутнім про чорні цифри війни. 

Вінки та квіти поклали до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

КАМ’ЯНЧАНИ ВІТАЛИ ГЕРОЇВ

У День Перемоги сотні кам’янчан прийшли на мітинг-реквієм у сквер Танкістів, аби вшанувати ветеранів Великої Вітчизняної, покласти квіти до Вічного вогню та хвилиною мовчання згадати тих, хто не повернувся. Цьогоріч, у зв’язку із неспокійною ситуацією в країні, святковий концерт довелося відмінити.

Зі словами подяки до тих, хто пережив страшні лихоліття 1941-1945 рр. звернувся очільник міста Михайло Сімашкевич, котрий вручив ветеранам Великої Вітчизняної війни Віктору Скірку та Олександру Носову відзнаки міського голови «За заслуги перед громадою». Від імені народного депутата України Володимира Мельниченка ветеранів вітав його помічник Сергій Тимчук. Заступник голови ради ветеранів міста Микола Ящук подякував міській владі за турботу про тих, хто наближав День Перемоги. А спогади Віктора Скірка були настільки реальними, що кожен присутній зміг відчути всі страхіття тих років.

Як завше, звучали пісні на воєнну тематику. Новинкою ж стало розгортання величезного синьо-жовтого стяга.

Солдатські будні поважні ветерани згадували за святковим обідом, організованим міською владою.