П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
30 Травня 2014

ПРО ПЕРШІ КРОКИ БАРАНОВСЬКОГО ПРИ ВЛАДІ

Чим займався новопризначений голова РДА Володимир БАРАНОВСЬКИЙ упродовж першого місяця свого правління, він розповів журналістам на прес-конференції 28 травня.

Перш ніж розпочати свій ще не зовсім обширний звіт, Володимир Євгенович зазначив, що, тільки занурившись у проблеми району, зрозумів: одним махом вони не вирішаться.

– Першочерговим завданням наразі є погашення заборгованості ДП «Нігинський кар’єр». Там лише із заробітної плати борг сягає майже мільйона гривень, – зазначив новий очільник району. – Нині на підприємстві працює спеціальна комісія, котра вивчає ситуацію.

Ознайомився і з деякими земельними питаннями. Сьогодні, за офіційними даними, понад 2 тис. га землі є незадіяними, це так звані землі запасу, які можуть приносити колосальні гроші місцевому бюджету. От, для прикладу, фірма «Авіс» у жванецькій зоні користується 11 га землі й не платить жодної копійки. А за рік до місцевої скарбниці від цього могло б надійти понад 100 тис.грн.

До підбору нових чи звільнення старих кадрів Володимир Барановський підходить виважено. За місяць не звільнено фактично жодного працівника апарату, це ж стосується керівників відділів і підрозділів РДА. Щоправда, як того вимагає закон, уже підписано заяву про складення повноважень першого заступника попереднього голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ. Офіційно називати претендента на її місце новий голова відмовляється. А от кулуарами ширяться чутки, що по праву руку від керманича сидітиме член ВО «Батьківщина» Анатолій КРІЛЬ, хоча, за квотним принципом, тепленьке місце мало б належати «ударівцю». Та й кандидат від цієї політсили Василь КОВАЛЬЧУК, м’яко кажучи, не проти сісти у вакантне крісло. Принаймні, так запевняли в «гарячому» виступі перед губернатором, який відвідав місто з офіційним візитом 23 травня, його однопартійці.

Чим закінчиться квотно-провладна боротьба, та з ким виявить бажання працювати Володимир Євгенович, дізнаємося найближчим часом.