Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Червня 2014

СТРАШЕННА ПРАВДА ПРО «ДНІСТРОВСЬКУ ЧАЙКУ»

Шокуючими кадрами «прорекламували» оздоровлення у дитячому таборі «Дністровська чайка» села Врублівці центральні телеканали. Журналісти продемонстрували всі «принади» спартанського відпочинку, якими користуються понад сотня вихованців інтернатів Хмельницької області. Вологі корпуси, іржаві сітки на старезних ліжках, збиті матраци, душові з грибком і без води, поламані меблі, голодні діти, відсутність медпрацівника і вихователів – це лише дещиця поневірянь, через які пройшли й без того не дуже пещені життям діти. І це попри те, що за відпочинок у таких «фешенебельних» умовах держава проплатила по 3 тис.грн. за одну дитину!

СТРАШЕННА ПРАВДА ПРО «ДНІСТРОВСЬКУ ЧАЙКУ»По гарячим слідам за відзнятими кадрами кинулася інспектувати «Дністровську чайку» і прокуратура Хмельниччини. Як з’ясувалося, адміністрація дитячого табору вже не вперше грішить і має за спиною не одне порушення, виявлене ще декілька років тому. Однак на шлях виправлення так і не стала.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області, адміністрація «Дністровської чайки» не подбала про відповідний рівень медичного обслуговування дітей, стан приміщень і норми харчування для них.

«Незважаючи на наявність медпункту, немає медичних працівників. Холодильник для зберігання лікарських засобів не працює, вікна медпункту потребують заміни, як двері та вікна спальних кімнат, частина ліжок і тумбочок, матраців і подушок. Неналежно здійснюється прибирання душових і санвузлів. У басейні небезпечно хиткі дерев’яні конструкції», – йдеться у повідомленні.

Завдяки ревізорам у погонах вдалося відновити постачання холодної та гарячої води, забезпечити відпочивальників достатньою кількістю продуктів харчування, дезінфікуючими засобами і санітарним інвентарем.

Дивує те, що діяльність дитячих таборів ще з початку оздоровчої кампанії має бути під ковпаком спецкомісії з контролю за оздоровленням і відпочинком дітей, затвердженої розпорядженням голови райдержадміністрації. Натомість комісія засукала рукави лише після виходу в ефір сюжету про незадовільні умови перебування дітей. Та й голова РДА Володимир БАРАНОВСЬКИЙ (на фото), котрий 16 червня навідався до «Дністровської чайки», так і не побачив нічого жахливого, а лише вказав на деякі недоліки. Сподіватимемося, що хоча б після того, як на столі у Володимира Євгеновича з’явилося подання від районної прокуратури, всі порушення вдасться усунути, а винних буде притягнуто до відповідальності. 

На жаль, дитячі табори через відсутність нормальних умов для оздоровлення та відпочинку все частіше потрапляють у журналістські об’єктиви. І це триватиме до того часу, поки контролюючі органи таки не розпочнуть належного контролю…

P.S. Обласна прокуратура просить усіх небайдужих повідомляти про порушення у дитячих таборах відпочинку за телефонами: (03822) 75-51-52 (щодня, 9.00-18.00, крім вихідних).