П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Липня 2014

«ДІТИ НЕОГОЛОШЕНОЇ ВІЙНИ»: ТАКІ Ж, ЯК УСІ

«ДІТИ НЕОГОЛОШЕНОЇ ВІЙНИ»: ТАКІ Ж, ЯК УСІСоціальний проект з питань забезпечення дітей, які постраждали від збройних конфліктів і проживають у нашій області, стартував із Волочиського району. Його ініціювала Партія розвитку України та небайдужі до людського горя українці.

Родина Віри Журавльової виїхала з окупованого Криму, коли почалися перестрілки, і її дітей намагалися зацькувати за любов до України. Тепер у сім’ї шестеро дітей, наймолодший Ярослав народився вже на Хмельниччині. Старші – Михайло, Давид, Єлізавета, Олеся і Ксенія – розмовляють українською і щиро цим пишаються. Всі вони оповиті розумінням і підтримкою в с.Купіль, де тепер їхня батьківщина.

Не лише матеріальну, а й моральну підтримку цього разу їм передали від представників команди розвитку Хмельниччини Лілія Бернадська, Микола Олійник, Валентина Моісеєнко та Сергій Яковлєв.

На Хмельниччині сьогодні проживають ще 8 вагітних жінок, які мають статус вимушено переселених осіб. Це та категорія, з якої розпочато реалізацію проекту «Діти неоголошеної війни». 

Мами, які народили в нашій області, а також багатодітні отримають «мобільну» допомогу – поповнення телефонних рахунків. Вони зможуть підтримувати зв’язок із родичами, які залишилися на окупованих територіях. Звичайно, разом з тим такі родини одержать і речі першої необхідності: одяг, продукти харчування, засоби гігієни, іграшки тощо.

Цей проект різноплановий і багатовекторний. Його першочергова мета – запобігти ризикам, які можуть актуалізуватися для дітей. Серед них: проблеми зі здоров’ям, бідність, недостатнє харчування, втрата доступу до освітніх послуг.

0-800-212-212 – телефон контактного центру, який працює цілодобово для родин із зони АТО, котрі потребують нагальної допомоги.

Прес-служба Партії розвитку України.