Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Липня 2014

З ДАХОМ НАД ГОЛОВОЮ

Охайна хатинка у с.Княжпіль тепер належить 24-річній Альоні КОСТЮЧЕНКО – сироті, котра все дитинство провела у стінах Кам’янець-По­дільської спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради, а студентські роки – у гуртожитку Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Вийшовши зі стін вишу, дівчина могла залишитися без даху над головою, але, завдяки спеціальній районній програмі для дітей-сиріт, тепер вона має власне житло. Рішенням сесії ра­йонної ради ще у жовтні 2012 р. на придбання будинку для Альони виділили 64 тис.грн.

– Процес придбання помешкання тривав півтора року, – каже директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван ПРАВНИК. – Це вже п’ятий будинок, який ми придбали дітям-сиротам: три – за спонсорські кошти, а два – за гроші району.

17 липня на подвір’ї біля хати голова РДА Володимир БАРАНОВСЬКИЙ, заступник голови райради Василь БУГЕРЧУК і Княжпільський сільський голова Микола БРЯНГІН вручили дівчині ключі. Останній пообіцяв допомогти працевлаштувати її до місцевої школи вчителькою молодших класів.

Тепер Альона – власниця 35 соток землі, на яких вмістилася «начинена» меблями хатина на три кімнати, літня кухня та великий фруктовий сад.

Тетяна ХОПТЯР.