П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2014

ВПОРАЛИСЯ З ОДНИМ – БЕРУТЬСЯ ЗА ІНШЕ

Поринувши з головою в проблеми району, голова РДА Володимир БАРАНОВСЬКИЙ і не відчув, що на цій посаді перебуває вже 100 днів. Але все ж таки з нагоди такої дати 6 серпня він скликав прес-конференцію.

Віталій Завадський, Володимир Барановський, Ярослав ПиріжокДілитися досягненнями почав з ДП «Нігинський кар’єр», адже зовсім недавно на підприємстві змінилося керівництво.

– Ми мали три завдання: зупинити зростання заборгованості, замінити керівництво та припинити розкрадання майна, яке перебувало на території підприємства. З двома останніми пунктами ми впоралися. Фактами пограбування «Нігинського кар’єру» наразі займається прокуратура. Думаю, що новий директор працюватиме задля колективу та громади, – зазначив Володимир Євгенович.

У свою чергу керівник підприємства Ярослав ПИРІЖОК, який теж долучився до прес-конференції, заявив, що наразі планує виплатити працівникам зарплати та найближчим часом запустити роботу ДП «Нігинський кар’єр».

Похвалився очільник району й жнивною кампанією. За станом на 6 серпня, оброблено 90% посівних площ. З одного гектара збирають близько 50 ц урожаю.

Має район і проблеми. Сьогодні намагаються вирішити питання виплати коштів людям за здане молоко, з розподілом паїв і підготовкою до опалювального сезону. Останнє є одним з найболючіших. Оскільки блакитне паливо висить на волосинці, а на вугілля не особливо розраховують, заготовляють дрова. Ними опалюватимуть школи, дитсадочки та ФАПи. Планують також перевести на індивідуальне опалення Кам’янець-Подільську центральну районну лікарню.

На жаль, сьогодні крісло першого заступника голови РДА залишається порожнім. На запитання з приводу того, коли ж з’явиться заступник, Володимир Євгенович відповів, що лише тоді, коли запропонують особу, яку він захоче затвердити.

Прийшов на прес-конференцію і генеральний директор ТОВ «Агросолюшнс» Віталій ЗАВАДСЬКИЙ, який розповів журналістам про спробу рейдерства, про що «Подолянин» повідомляв у номері за 1 серпня 2014 р.

Тетяна ХОПТЯР.