П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Вересня 2014

КАМ’ЯНЕЧЧИНА ДО ЗИМИ ГОТОВА

Про економічний стан району, роботу Кадиєвецької сільської ради, підготовку шкіл до навчального року зайшла мова 28 серпня на колегії районної ради.

– За шість місяців поточного року вироблено валової сільськогосподарської продукції на 12,3% більше, у порівнянні з минулим роком, – зазначила начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Ольга ЧІПІЗУБОВА. – При цьому молока вироблено 3400 тис. тонн, м’яса у живій вазі – 6,2 тис. тонн, а яєць – 826,5 млн. штук. Аграрії продовжують виплачувати орендну плату за паї селянам. Нині виплачено 9,9 млн.грн. грошима, а 8,3 млн.грн. – товарною продукцією.

Наразі район готується до зимового періоду. Медицина забезпечена паливом у повному обсязі – вже заготовили 259 куб.м дров для ФАПів. Освіта ж готова до зими на 66,6%, оскільки вугілля ще не надійшло. Та Ольга Миколаївна пообіцяла, що мерзнути взимку учні не будуть. Уже незабаром вугілля надійде до навчальних закладів.

Про роботу виконкому Кадиєвецької сільської ради доповідала голова сільської ради Валентина МАРТИНЮК. Так, потребує ремонту Будинок культури, та поки на це не вистачає грошей. Нині відремонтовано лише один зал із трьох.

На території сіл функціонує школа, яка цього року прийняла 156 дітей, і ДНЗ, до якого пішло 50 малюків. Дитсадок відремонтовано, нові меблі закуплено, належне харчування забезпечено. Проте заклад планують розширити, адже в садочку не вистачає місць для всіх охочих.

Тетяна ХОПТЯР.