Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Вересня 2014

ПІДГОТОВКУ ДО НАСТУПНОГО СЕЗОНУ РОЗПОЧАТО

Цьогорічний урожай неабияк тішить аграріїв. Адже, як повідомляє управління агропромислового розвитку РДА, в порівнянні з торішніми показниками, урожайність ранніх зернових і зернобобових культур на 10,4 ц/га вища.

Проте сільгоспвиробники не планують зупинятися на досягнутому і вже почали підготовку до нового сезону. Так, під посіви озимих культур оброблено 16802 га грунту.

– Площі гарно підготовлені, удобрені й готові до сівби, – зазначив начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ. – Наразі п’ять з половиною тисяч гектарів уже засіяли озимим ріпаком. Цієї пори торік було засіяно лише три тисячі.

Наразі вже провели заготівлю сіна і сінажу. Окрім цього, підприємства, які займаються тваринництвом, почали заготовляти енергетичний корм – силос.

Не забувають агропромисловці і про виплату орендної плати. Цього року нараховано 43,3 млн.грн. Її виплачують як грошима, так і зерном. За станом на 4 серпня, видано 5,4 тис.т продукції та виплачено 11, 5 млн.грн. на загальну суму 22 млн.грн. Наразі виплатили й половину податку з доходів фізичних осіб (3,3 млн.грн). Ці кошти вже надійшли до місцевих бюджетів.

Тетяна ХОПТЯР.