П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Листопада 2014

ГРОШІ ВІЙСЬКОВИМ, ЛІКАРНЯМ І ШКОЛАМ

Робота райдержадміністрації та депутатського корпусу райради над важливими питаннями району, можливо, незабаром матиме свої плоди. Адже при обговоренні економічних, соціальних, аграрних, освітніх, комунальних та інших проблем на минулотижневій колегії РДА та на вчорашній позачерговій сесії районної ради ухвалено низку серйозних рішень.

На колегії РДА обговорювали роботу пенсійного фонду, районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й загального відділу РДА. Пенсійний фонд турбує проблема наповнення бюджету, оскільки не всі підприємства вчасно сплачують кошти, а соціальників – доля їхніх працівників, які вже з наступного року можуть залишитись без роботи, бо в Держбюджеті не передбачені кошти на їхнє утримання. Руку допомоги можуть подати лише сільські ради, які підпишуть з фахівцями угоди, адже 2015 р. соціальні працівники зможуть працювати виключно за кошти сільської ради та районного бюджету.

Рішенням сесії райради загиблим воїнам Дану КОЛІСНИКУ та В’ячеславу ЗАВАЛЬНЮКУ присвоєно звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району».

Затвердили депутати й Програму вапнування кислих грунтів у Кам’янець-Подільському районі на 2015-2024 рр. – доповідав начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ.

– Ця програма затверджується не вперше, – розповів він. – Вапнування потребує значного фінансування, адже на гектар необхідно внести не менше як чотири тонни меліоранта. Проте для нашого району це необхідно, адже маємо понад вісімнадцять тисяч кислих грунтів, які потребують хімічної меліорації для покращення родючості.

Було внесено зміни й до районного бюджету. Зокрема, управління фінансів на чолі з Олександром ФЕДИКОМ вирішило додати коштів кожній бюджетній галузі на енергоносії, ціна на які зросла від початку року в рази. Крім цього, виділять гроші для лікарень на закупівлю ліків, продуктів харчування, ремонт обладнання. У смт Стара Ушиця надійдуть близько 20 тис.грн. на ремонт флюорографа й іншої техніки, а в Центральну районну лікарню – близько 32 тис.грн. на закупівлю обладнання та запчастин для апарату УЗД.

Окрім цих виникли й непередбачуванні проблеми, які також потребують фінансування. В Жванецькій школі зірвало під час буревію димову трубу, тому з районного бюджету виділять 47 тис.грн. на його заміну. А в Приворотті для шкільного автобуса, який рік тому надійшов з області, необхідно закупити зимову шину – на це витратять 20 тис.грн.

Нагадаємо, що під час минулої сесії виділили 200 тис.грн. на підтримку бійців АТО, проте вже до 1 листопада гроші розійшлися. Тому знову вирішили підтримати військових на 132 тис.грн. Також з районого бюджету дадуть грошей сім’ям загиблих військових. А для діток, чиї батьки воюють на сході України, у День святого Миколая влаштують свято у РЦКНМ «Розмай». На організацію виділили 20 тис.грн. Окрім цього  під час сесії волонтерська ініціативна група зібра-ла з депутатів та сільських голів 4230 грн., які підуть на солодкий стіл та подарунки для малят.

Тетяна ХОПТЯР.