Середа, 08 Травня 2024 р.
7 Листопада 2014

ХТОСЬ ХОЧЕ УРОЖАЮ, КОМУСЬ ЗАПАХ ЗАВАЖАЄ

Не встигло засмердіти на полях району, як «ПОДОЛЯНИНУ» відразу ж подзвонили мешканці села Вільховець. На місці ж вдалося з’ясувати: землі, які орендує ТОВ «Агро-Еко ХХІ», саме удобрювали курячим послідом, тож і запах, відповідно, стояв характерний.

ХТОСЬ ХОЧЕ УРОЖАЮ, КОМУСЬ ЗАПАХ ЗАВАЖАЄ– З поля заносило так, що навіть випраний одяг пропахся, – скаржилися на полі жінки, пересварюючись із трактористами. – До того ж отой гній з «Авісу» порозкидали нам аж попід самі городи.

На поле працівники фірми-орендаря привезли декілька машин органічного добрива, але швидко задискувати все не встигли, бо трактор працював на інших полях.

– Насправді проблеми немає, – поспішила пояснити нам працівниця, яка керувала тракторною бригадою, Лілія ЯСІНСЬКА. – Трактор задискує і запаху не буде. Раз на рік ми удобрюємо поля, бо як не внесемо нічого, то не матимемо врожаю.

Утім Лілія Миколаївна все-таки зазначила, що трактористи поспішили скинути добриво на поле, та й привезли його трохи забагато. А вже через декілька хвилин прибули машини, котрі забрали частину гною на інші поля.

Нагадаємо, що торік така проблема зі смородом біля сіл примусила засновника фірми «Агро-Еко ХХІ» Олександра ГІНЗЕРОВСЬКОГО підписати гарантійний лист про те, що фермер більше не використовуватиме ці органічні добрива на угіддях у с.Колибаївка, де також бунтували люди. З приводу ж теперішньої ситуації Олександр Антонович пояснив:

– Ми єдині в області вносимо на поля органічне добриво і не використовуємо жодної хімії чи шкідливих домішок, що дозволяє вирощувати продукцію, яка в усьому світі цінується набагато більше. Звісно ж, послід має запах, але це органіка, що вивітрюється за якусь годину. Поле ж, де проводилися роботи, орендуємо в Довжоцької сільської ради, а з нею ми не укладали жодних домовленостей.