П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
19 Грудня 2014

СЕСІЯ ПРИВІТАНЬ І НАГОРОД

Із присвоєння звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» Сергію КЛИМЕНКУ та вручення відзнак рідним загиблих Героїв Анатолія КОРНЄЄВА, В’ячеслава ЗАВАЛЬНЮКА, Дана КОЛІСНИКА, Сергія КЛИМЕНКА розпочалась 16 грудня 29 сесія районної ради. Батьків і дружин у залі зустрічали стоячи, а з трибуни лунали слова подяки за подвиг синів і чоловіків.

Під час сесії депутати вирішили внести зміни до районного бюджету на 2014 р. Як зазначив начальник управління фінансів РДА Олександр ФЕДИК, на сесії обласної ради нашому району виділили 1 млн. 450 тис.грн. додаткових коштів. Аби закрити індексацію із заробітної плати, Олександр Григорович запропонував виділити 1 млн. 80 тис.грн. управлін-ню освіти, молоді й спорту та 370 тис.грн. – Центральній районній лікарні. Крім цього, вирішили надати 60 тис.грн. на допомогу учасникам АТО, 20 тис.грн. – на Програму боротьби зі зло-чинністю на 2014-2015 рр. та 10 тис.грн. на підтримку газети «Край Кам’янецький».

Обрали й нового президента депутатського клубу. Миколу ЖОГАНА на цій посаді замінив Георгій ГРУБІ.

При розгляді питання про хід виконання районної Програми розвитку освіти Кам’янець-Подільського району начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Олена ПРОНОЗЮК повідомила, що минулої п’ятниці за обласні кошти нам передали новий автобус. А вже вчора його подарували Рогізнянській ЗОШ І-ІІІ ст.

Щодо стану медицини, то в.о. головного лікаря ЦРЛ Віталій ШЕВЧУК зазначив, що для покращення фінансування залучаються позабюджетні кошти. Так, лікарня надає платні стоматологічні, лабораторні послуги та займається видачею довідок. Фінанси звідси йдуть на заробітні плати лікарям, які надають послуги, бензин, енер-го- та теплоносії. Крім того, за 1 млн. 41 тис.грн., які надійшли до благодійного фонду лікарні за останній рік, закуплено ліки для реанімації, інсулін та інші дорогі препарати.

Депутати райради прийняли рішення надати лікарні дозвіл на списання семи основних і шести транспортних засобів. Віталій Іванович пообіцяв, що більшість з них підуть на запчастини, зіпсовані ж потраплять на металобрухт. Кошти зі зданого заліза спрямують до районного бюджету. 

Завершували сесію врученням грамот найкращим працівникам органів місцевого самоврядування району з нагоди Дня місцевого самоврядування. А народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО вручив регіональному менеджеру ТОВ «Кернел» Марії ЯРОВІЙ Грамоту Верховної Ради України.

Тетяна ХОПТЯР.