Четвер, 28 Березня 2024 р.
13 Березня 2015

ПІДРАХУВАЛИ ЗБИТКИ ЗА ОРЕНДУ

ПІДРАХУВАЛИ ЗБИТКИ ЗА ОРЕНДУ

Питання децентралізації влади давно в усіх на слуху. Згідно із нововведеннями, сільські та селищні ради утримуватимуться за свій рахунок. Так само ремонт доріг значною мірою переходить до їхньої компетенції. Цьогоріч взагалі не передбачено державних субвенцій на ремонт автошляхів району. Одним із джерел доходу сільських і селищних рад є плата за оренду землі. Саме тому це питання вже сьогодні ретельно розглядається.

12 березня відбулося засідання комісії РДА з питань оренди землі в Кам’янській сільській раді (керівник Юрій ВОЛОЩУК). Члени комісії оцінили збитки сільради через недобро-совісних орендарів. Наразі лише тут є 6 підприємств і фізичних осіб, які не доплачують до місцевого бюджету чималі суми. Є й такі орендарі, що не платять за землю майже 12 років, аргументуючи це тим, що будівля, в якій розташовується підприємство, не має виготовленої належним чином проектно-технічної документації.

Голова комісії, перший заступник голови РДА  Анатолій КРІЛЬ зазначив, що в робочому порядку будуть перевірені всі сільські та селищні ради і їхні договори оренди.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.