Четвер, 18 Квітня 2024 р.
20 Березня 2015

ОСВІТА БЕЗ НАДІЙНОГО ДАХУ

Уявляєте, як це збирати зранку дитину до школи і не знати, чи прийде вона додому цілою та неушкодженою? Мова йде не про буремний Донбас, а про Слобідсько-Рихтівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. У спортивному залі школи настільки погане перекриття, що здається ось-ось впаде на голови дітям. Тут, до речі, навчаються учні із ще п’яти навколишніх сіл: Кізі, Мілівців, Висілка, Вільного, Діброви.

Жителі села прийшли із цією та низкою інших проблем до Слобідсько-Рихтівської сільради на прийом громадян, який проводив голова райради Микола ЖОГАН. Люди скаржилися й на відсутність води в місцевому садочку. Щодня його працівники змушені приносити близько 30 відер води із криниць сусідніх подвір’їв. 

– У селі чимало проблем, вирішуватимемо їх у міру сил. Почнемо зі спортзалу школи, – зазначив Микола В’ячеславович. – Приміщення велике, перебуває в дуже аварійному стані. Дітям неможливо там займатися. 26 березня відбудеться сесія райради, на якій плануємо виділити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на спортзал.

Обов’язки щодо інших проблем ЗОШ і садочка розподілені. Кошти на ремонтні роботи виділятимуться із сільського та районного бюджетів, частина впаде на батьківські плечі.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.