Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Березня 2015

ПІСЛЯ СЕСІЇ НА 23 БІБЛІОТЕКИ МЕНШЕ

Одним рішенням було ліквідовано 23 бібліотеки-філії районної централізованої бібліотечної системи. Без книгозбірень залишилися діти із Оринина та Старої Ушиці, а також жителі сіл: Каштанівка, Довжок, Китайгород, Калиня, Збруч, Лісківці, Оленівка, Вітківці, Баговиця, Княгинин, Лисківці, Кізя, Кізя-Кудринецька, Ніверка, Фурманівка, Кудринці, Чорнокозинці, Рункошів, Цвіклівці, Мілівці, Шутнівці. Депутати порекомендували створити в цих селах мобільні пункти видачі книг, які працювали б лише один день на тиждень. Це рішення пояснюють значним зменшенням чисельності населення в цих селах.

Болюче питання для мешканців району порушили депутати Віктор Худняк і Валерій Шкуренков. А саме: неправомірне підвищення цін на проїзд перевізниками району і неактивна реакція на такі кричущі порушення представників виконавчої влади. Голова райради Микола Жоган повідомив, що питання буде вирішене на обласному рівні тільки після 27 березня.

Щодо запиту Віталія Завадського про законність і правомірність оренди незатребуваних земель у районі, то голова райради заявив, що рада земельних питань не вирішує. Натомість порадив орендарям і представникам виконавчої влади району організувати спільні обговорення і, відповідно до законодавства, вирішувати конфлікти.

Під час сесії депутати виділили із районного бюджету 5 тис.грн. на ремонт спортивного залу школи в Слобідці-Рихтівській, надали 20 тис.грн. на програму боротьби зі злочинністю в районі.

Депутати підтримали звернення Верховної Ради України та рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо визнання РФ країною-агресором, а також схвалили своє звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабміну щодо дотримання діючих і введення нових санкцій проти Російської Федерації та про необхідність надання Україні високоточної летальної зброї.

За патріотизм, проявлений у зоні АТО, Микола Жоган нагородив грамотами райради Руслана Михайлюка, Олексія Твердохліба і Юрія Прокоф’єва. Депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Кам’янець-Подільського району» Олегу Волошину. Це ж звання надали Віталію Васільцову (посмертно).

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.