Субота, 20 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

ЧИ ПОТРІБНІ РАЙОНУ СОЦІАЛЬНІ ПРАЦІВНИКИ?

Цьогоріч у Держбюджеті не передбачені кошти на утримання соціальних працівників. Особливо боляче це вдарило по представниках цієї професії, які працюють від Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, адже їхні заробітні плати лягли на плечі сільських рад, проте не кожна може собі це дозволити. Топ-темою сесії Колибаївської сільської ради, яка відбулася 27 березня, стало утримання двох соціальних працівників.

Декілька депутатів були проти їхнього фінансування. Навіть озвучили скаргу від багатодітної сім’ї, яка кілька років не бачила свого представника соціальної служби.

Депутат Колибаївської сільської ради Володимир НАНОВСЬКИЙ зазначив, що кошти, які йдуть на утримання цих працівників, краще дати учасникам АТО. Як і було заплановано на комісії сільської ради.

– Ця структура створена за часів Януковича, аби брати участь в антимайданах, агітувати за тодішню владу. В Кам’янці-Подільському існувала аналогічна зі штатом 40 працівників. Після Революції гідності в місті їх усіх звільнили, а ми, бідні й знедолені селяни, досі мусимо утримувати. В районі є спеціальна штатна служба у справах дітей для роботи з неблагополучними сім’ями, а що роблять ці люди – невідомо.

У сільській раді суцільний брак коштів на ремонт доріг, освітлення вулиць, зате виплачуємо зарплати людям, роботи яких ніхто не бачить. Напевно, вони комусь знову дуже потрібні напередодні виборів.

Іншу позицію зайняв директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван ПРАВНИК. Він пояснив, що соцпрацівники очолюваної ним служби допомагають людям з обмеженими можливостями, родинам, які виховують дітей-інвалідів. Також вони наглядають за проблемними сім’ями, контролюють їхнє використання коштів соціальної допомоги.

– Робота соціальних працівників набуває неабиякої актуальності сьогодні, коли демобілізуються військові з АТО, – зазначає Іван Григорович. – Хлопцям необхідна буде психологічна допомога. Також вони потребуватимуть роз’яснень щодо оформлення потрібних документів.

Після тривалих дискусій колибаївським соціальним працівникам усе-таки виділили 30 тис.грн. на зарплату, забравши їх із 50 тис., які призначалися сім’ям односельчан-учасників АТО. Окремо 50 тис.грн. колибаївські депутати передали до районної скарбниці на допомогу АТО.


Вікторія КОЖЕВНІКОВА.