П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Квітня 2015

ПОЖЕЖА НА ВЕЛИКДЕНЬ СПОПЕЛИЛА ГЕКТАР ЛІСУ

ПОЖЕЖА НА ВЕЛИКДЕНЬ СПОПЕЛИЛА ГЕКТАР ЛІСУ

Повідомлення про те, що поблизу с.Кульчіївці горить ліс, рятувальники отримали 12 квітня, о 18.20. На допомогу вогнеборців викликав лісник, який власне й помітив дим, що насувався з лісу. Також він розповів про пожежу сільському голові, котрий зібрав громаду на допомогу.

Як повідомив лейтенант служби цивільного захисту Микола СІДОРСЬКИЙ, на місце події прибули два відділення рятувальників, 14 працівників лісового господарства та 12 небайдужих жителів села. Вогонь повністю приборкали о 19.00 і врятували лісові насадження на площі 4 га. Внаслідок пожежі вогонь пошкодив майже гектар лісу.

– Імовірно, причиною загорання стало необережне поводження з вогнем, – зазначив Микола Ігорович. – Адже тепла погода манить на природу, а не всі відпочивальники пам’ятають про правила безпеки і не всі гасять за собою багаття. За умови ж сонячної погоди суха лісова підстилка сприяє швидкому поширенню вогню.

Це не єдина пожежа, що сталася цими днями у лісах Кам’янеччини через людську недбалість. Диміло також поблизу сіл Панівці та Думанів.