Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Травня 2015

ОБ’ЄДНАННЯ: НЕ ХОЧУТЬ ЧИ НЕ ЗНАЮТЬ?

Жителі району скаржаться, що реформа «Про добровільне об’єднання територіальних громад» проводиться без їхньої участі. Особливо дискусійним це питання є для приміських сіл.

ОБ’ЄДНАННЯ: НЕ ХОЧУТЬ ЧИ НЕ ЗНАЮТЬ?	Зважаючи на скарги мешканців цих територіальних громад, представники міської ради розпочали просвітницьку роботу.

23 травня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його заступники і народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО провели зустріч із жителями села Зіньківці.

Михайло Сімашкевич пропонує приєднати до міста п’ять територіальних громад, які безпосередньо межують із Кам’янцем-Подільським: Довжок, Зіньківці, Смотрич, Кам’янку, Жовтневе. Хоча раніше депутати міської ради направили пропозиції щодо об’єднання вісьмом громадам. Міський голова аргументує таке тим, що люди цих населених пунктів частіше користуються саме інфраструктурою Кам’янця. Розповів про переваги, які отримають мешканці сільських громад: грантові кошти на розвиток зеленого туризму, ресурси на благоустрій та утримання вулиць, доріг, якісну організацію пасажирських перевезень тощо. Водночас жителі Зіньківців висловили занепокоєння щодо земельних питань.

За два дні перед цим із жителями Колибаївки зустрічався заступник міського голови Сергій БАБІЙ. З боку міської влади діалог із громадою продовжуватиметься і надалі.

Проте очільники району та сільські голови стоять на своєму. 25 травня відбулася чергова нарада керівництва районної ради, райдержадміністрації, голів сільських рад. Очільники вкотре підтвердили, що жодна територіальна громада не проявила бажання добровільно об’єднатися з містом.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.