Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

ОДИН ПРИЙШОВ – 26 МАЮТЬ ПІТИ

Свою першу прес-конференцію 8 червня провів новопризначений голова РДА Василь СУКАЧ.

Василь СУКАЧ

Хоча поки що він працює без заступників і голови апарату, проте вже встиг ознайомитися із багатьма аспектами роботи. Зокрема, активно взявся за проблемні земельні питання, які так і вибухають скандалами мало не щотижня. Цього разу йшлося про звернення жителів села Острівчани Ходоровецької сільської ради щодо використання пасовищ, де ведуть сільськогосподарське виробництво місцеві підприємці. За дорученням голови адміністрації було створено робочу групу, мета якої – врегулювання проблеми.

– Пасовище необхідне для селян. І вони його матимуть, – сказав Василь Сукач. – Корова – це ж чи не єдиний заробіток у селі. І я робитиму все можливе, щоб у селян були гідні умови праці та нормальна оплата за неї. Ціна за молоко дві з половиною гривні не вписується в жодні рамки.

Найближчим часом голова РДА планує зустрітися з керівниками молокопереробних підприємств.

А щодо Острівчан, то вже 9 червня конфлікт було вичерпано. Пасовища повернулися громаді.

Як запевнив журналістів Василь Сукач, без його уваги не залишиться і розвиток туризму в районі. В тому числі із залученням іноземних інвестицій і підписанням угод про тісну співпрацю з містами європейських країн, а саме: Польщі, Румунії, Литви, Латвії. Голова адміністрації вважає, що з таким потенціалом, який є в районі, можна розвивати потужну туристичну галузь. А досвід у цій справі в нього є.

Неприємну новину повідомив Василь Олександрович працівникам райдержадміністрації. Під оптимізацію мають потрапити 20% працівників. Усього в структурі РДА працюють 137 людей, з них 26 необхідно скоротити.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.