П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Червня 2015

ХТО ХОЧЕ ДАЧУ НА КЛАДОВИЩІ?

Земельні питання турбують чи не всіх мешканців району. Особливо вони зачіпають за живе, коли мова йде про пам’ять рідних і близьких. Жителі села Врублівці б’ють на сполох, адже землі в межах санітарно-охоронної зони кладовища віддані керівнику міського відділення одного з банків, його дружині та матері (кожному по 12 соток). Врублівчани звернулися до СБУ, прокуратури, МВС Хмельницької області з вимогою перевірити та відмінити це рішення. Такі ж звернення передали до місцевої преси.

«Ми вкрай обурені видачею свідоцтв на право власності на землю біля кладови-ща, – цитуємо звернення врублівчан, – місця вічного спокою наших дідів і прадідів. Воно сокровенне для кожного з нас, біля нього не будують дач і кафе. В такому рішенні вбачається прояв вандалізму та корупції».

Під заявою підписи майже двох сотень обурених місцевих жителів.

У свою чергу новий власник землі запевняє, що скористався законним правом на землю, документи оформив згідно з чинним законодавством. А про те, що люди проти видачі цих ділянок, не знав.

Очільник Врубловецької сільської ради Микола БЕРЧУК зазначив, що ці землі перебувають в обласному підпорядкуванні, сільська рада до них стосунку не має, тому новий власник не зобов’язаний брати тут дозвіл.

– Проте комісію з вирішення цього питання варто було б створити. Нехай відповідні служби та органи з’ясовують, були там порушені санітарні норми чи ні, – запропонував сільський голова.

Про законність рішення сказав і начальник відділу Держземагентства у Кам’янець-Подільському районі Олексій ПШЕТАКОВСЬКИЙ, який запевнив, що питання в процесі розробки.

– Це справді державні землі, розпорядником яких є Головне управління держземагентства у Хмельницькій області. Саме тут і було видано дозвіл на землю, але не для будівництва, а для садівництва, – повідомив Олексій Людвигович.

А люди тим часом уже звертаються до правоохоронців.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.